Vibers
inside Bioplastic

Bioplastic van Vibers is geschikt voor spuitgieten en extrusie

Voorbeeld: Vibers inside kledinghangers van Hooks
Vibers bioplastic is biobased en biodegradable

Door Bioplastics van Vibers te gebruiken dragen jij en je bedrijf bij aan een betere leefomgeving en aan een duurzame circulaire economie. Door 10% toevoeging van Vibers vezels bereiken we een reductie tot meer dan 17% van de carbon footprint. 

Bioplastics met Vibers inside krijgen een mooie, natuurlijke uitstraling, voelen erg prettig aan en hebben een goede krasresistentie. De mechanische eigenschappen worden over het algemeen beter. Bioplastics van Vibers kunnen gewoon worden gerecycled als andere plastics. Op deze manier helpt Vibers je bedrijf met het bereiken van je duurzame strategie.

Vibers is gemaakt van Olifantsgras met enorme CO2 reductie
Olifantsgras groeit snel, zelfs in Nederland, en bereikt een hoogte tot wel 3,5 meter. Olifantsgras kan per ha zelfs meer dan 4x zoveel broeikasgassen vastleggen dan een bos met bomen, is jaarlijks te oogsten, en, heel belangrijk, groeit op marginale gronden. Tijdens de groei zijn geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig welke zouden bijdragen aan verschraling van grond en verslechtering van lucht- en waterkwaliteit. Grond waarop Olifantsgras wordt verbouwd komt weer tot leven. Het Olifantsgras herstelt niet alleen de gezondheid van de bodem, maar ook boven de grond wordt de biodiversiteit bevorderd. Daarnaast ziet het er gewoon mooi en fris uit en kan het bedrijventerreinen mooier maken en tot leven brengen. Stel je voor: je eigen grondstof verbouwen en natuur rondom je bedrijf.

Van Nederlandse bodem
De volledige productie van Vibers vindt plaats in Nederland. Wij leveren biobased, biodegradable of recyclebaar granulaat dat kan worden gebruikt op bestaande productielijnen voor spuitgieten, extrusie- en thermovormen.

Bestellen
Vibers bioplastic is verkrijgbaar als granulaat voor spuitgieten en extrusie, plaatmateriaal en folie voor thermovormen. Toepassingen zijn onder andere Instore Signing, kledinghangers, plantpotten en potjes voor cosmetica. Granulaat en folie zijn direct te bestellen bij Vibers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen. Wil je onze bioplastics met Vibers inside proberen? Bestel dan de Vibers Testkit. Change the script. Join the vibe.

Toepassingen

Displays

Consumer

Furniture

Horti

Packaging

Consumer

Displays

Platen en Folie

Zij maken het met Vibers


Ontvang voortaan ons
gratis White Paper!

Verduurzaming van producten wordt onvermijdelijk. Lees in ons regelmatig verschijnende gratis e-Paper over de kansen.