Vibers
inside Bioplastic

Bioplastic van Vibers is geschikt voor spuitgieten en extrusie

Voorbeeld: Vibers inside kledinghangers van Hooks
Vibers bioplastic is biobased en biodegradable

Met Bioplastics van Vibers dragen jij en je bedrijf bij aan een betere leefomgeving en aan een duurzame circulaire economie. Door 10% toevoeging van Vibers vezels in een bioplastic product bereiken we een reductie tot meer dan 17% van de carbon footprint. 

Bioplastics met Vibers inside krijgen een mooie, natuurlijke uitstraling, voelen erg prettig aan en hebben een goede krasresistentie. De mechanische eigenschappen worden over het algemeen ook beter. Bioplastics van Vibers kunnen gewoon worden gerecycled als andere plastics. Op deze manier helpt Vibers je bedrijf met het bereiken van je duurzame strategie.

Vibers is gemaakt van Olifantsgras met enorme CO2 reductie
Olifantsgras groeit snel, zelfs in Nederland, en bereikt een hoogte tot wel 3,5 meter. Olifantsgras kan per ha zelfs meer dan 4x zoveel broeikasgassen vastleggen dan een bos met bomen, is jaarlijks te oogsten, en, heel belangrijk, groeit op marginale gronden. Tijdens de groei zijn geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig die zouden bijdragen aan verschraling van grond en verslechtering van lucht- en waterkwaliteit. Grond waarop Olifantsgras wordt verbouwd komt weer tot leven. Het Olifantsgras herstelt niet alleen de gezondheid van de bodem, maar ook boven de grond wordt de biodiversiteit bevorderd. Daarnaast ziet het er gewoon mooi en fris uit en kan het bedrijventerreinen mooier maken. Stel je voor: je eigen grondstof verbouwen en natuur rondom je bedrijf. Mooi toch?

Van Nederlandse bodem
De volledige productie van Vibers vindt plaats in Nederland. Wij leveren biobased, biodegradable of recyclebaar granulaat dat kan worden gebruikt op bestaande productielijnen voor spuitgieten, extrusie- en thermovormen. Dus geen extra kosten voor en tijdverlies door het aanpassen van processen en mallen.

Plantpotten en zaksluitingen
Aansprekende voorbeelden van producten die gemaakt van Vibers zijn plantpotten, o.a. voor Jumbo en de Nationale Postcodeloterij, en zaksluitingen. Straks heeft iedereen iets van Vibers in huis!

Displays
Tijdens EuroShop2020 introduceerde Vlastuin de eerste POS-display van bioplastic. Het modulaire displaysysteem Mr Flex Eco bestaat uit duurzame producten zoals Vibers.

Bestellen
Vibers bioplastic is verkrijgbaar als granulaat voor spuitgieten en extrusie, plaatmateriaal en folie voor thermovormen. Toepassingen zijn onder andere Instore Signing, kledinghangers, plantpotten en potjes voor cosmetica. Granulaat en folie zijn direct te bestellen bij Vibers. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen. Wil je onze bioplastics met Vibers inside proberen? Bestel dan de Vibers Testkit. Change the script. Join the vibe.

Toepassingen

Displays

Consumer

Furniture

Horti

Packaging

Consumer

Displays

Platen en Folie

Zij maken het met Vibers


Verduurzaming hoort bij een sterke bedrijfsstrategie

Ontvang onze gratis informatieve white papers over praktisch verduurzamen.

Vibers Holding BV

Postbus 1009

3220BA Hellevoetsluis

KVK 69629773

Volg ons