Vibers
inside Papier

Papier van Vibers komt letterlijk van Hollandse bodem

Vibers papier is FSC gecertificeerd

Vibers is FSC gecertificeerd

Ook voor voedsel verpakkingen

Notebooks
Drukwerk

Met papier van Olifantsgras dragen jij en je bedrijf bij aan een betere leefomgeving en aan de vorming van een meer duurzame circulaire economie. Vibers helpt je bedrijf om bij te dragen aan het bereiken van je duurzame ontwikkelingsdoelen.

Vibers is gemaakt van Olifantsgras met enorme CO2 reductie
Olifantsgras groeit snel, zelfs in Nederland, en bereikt een hoogte tot wel 3,5 meter. Olifantsgras kan per ha zelfs meer dan 4x zoveel broeikasgassen vastleggen dan een bos met bomen, is jaarlijks te oogsten en kan groeien op marginale gronden. Tijdens de groei zijn geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig welke zouden bijdragen aan verschraling van grond en verslechtering van lucht- en waterkwaliteit. Grond waarop Olifantsgras wordt verbouwd komt weer tot leven. Het Olifantsgras herstelt niet alleen de gezondheid van de bodem, maar ook boven de grond wordt de biodiversiteit bevorderd.

Er zit meer dan 30% Olifantsgras in Vibers papier
De volledige productie van Vibers papier vindt plaats in Nederland en heeft een lage ecologische voetafdruk. Het zuivere water voor ons productieproces en de geproduceerde warmte worden maximaal hergebruikt en op het dak van de papierfabriek liggen 1440 zonnepanelen die voorzien in 25% van de eigen energiebehoefte. De papierfabriek is Natural Captain in het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie (BEE). In ons papier zit meer dan 30% Olifantsgras.

Gecertificeerd

Vibers is prima geschikt voor allerhande drukwerk, is FSC gecertificeerd, heeft het ISO 9706 certificaat voor archivering en is pH Neutraal en Acidfree. Vibers vezels bevatten van nature geen eiwitten en chlorofyl en dat levert minder verkleuring op.

Verpakkingen
Maak je verpakkingen van Vibers karton dan zijn deze meestal sterker dan vergelijkbaar karton en daarom kunnen ze vaak dunner (goedkoper) worden uitgevoerd. Ook bij het stapelen is er meer draagvermogen. De sterkte wordt verkregen doordat de Vibers vezels een groot contactoppervlak hebben. Vibers papier kan gewoon bij het oud papier, is voedselveilig en sterk.

Bestellen
Vibers premium kwaliteit papier en karton is verkrijgbaar als pellet met plano vellen en op rol in verschillende maten en gramsgewichten. Toepassingen zijn onder meer verpakkingsmateriaal voor food- en non-foodproducten, POS-marketingmateriaal en drukwerk zoals complimentcards, flyers, brochures, etiketten, notebooks, brieven en enveloppen. Vibers papier en karton is direct bij Vibers te bestellen.

Zullen we je even terugbellen?

Toepassingen

Label Bijenkorf

Cadeaukaart

Plano vellen

Drukwerk

Stickers met composteerbare lijm

Duurzaam jaarverslag

Corporate communicatie

Packaging food

Kusala zeepverpakking

Boek Andre Kuipers bij Your Surprise

Ballsy verpakking biobased kerstballen

Boek L(i)EF

Ekoplaza cadeaukaart

Verpakking voor thee

Zij maken het met Vibers


Maasboulevard 100

3063 NS Rotterdam

Tel. 010-8404610

KVK 54617073

Volg ons

  • Worldwide Patent Pending WO 2018182419