Vibers
inside Beton

Met 1% Vibers 35% minder CO2 in beton

Detail: Vibers beton
Werk in Nieuw-Vennep

Met Olifantsgras in beton worden de effecten van hoge kooldioxide uitstoot tijdens het maken van cement gedeeltelijk teniet gedaan. Door 1% speciaal voor deze toepassing ontwikkelende Vibers van Olifantsgras toe te voegen aan beton kan de carbon footprint van het betonproduct tot wel 35% worden verminderd. Dat komt mede door een verlaging van het soortelijk gewicht. Vibers helpt jouw bedrijf bij het bereiken van je duurzame ontwikkelingsdoelen.

Van Nederlandse bodem
De volledige productie van Vibers vindt plaats in Nederland. Olifantsgras groeit snel, zelfs in Nederland, en bereikt een hoogte tot wel 3,5 meter. Olifantsgras kan per ha zelfs meer dan 4x zoveel broeikasgassen vastleggen dan een bos met bomen, is jaarlijks te oogsten, en kan groeien op marginale gronden. Tijdens de groei zijn geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen nodig die zouden bijdragen aan verschraling van grond en verslechtering van lucht- en waterkwaliteit. Grond waarop Olifantsgras wordt verbouwd komt weer tot leven. Het Olifantsgras herstelt niet alleen de gezondheid van de bodem, maar ook boven de grond wordt de biodiversiteit bevorderd. Daarnaast ziet het er gewoon mooi en fris uit en kan het bedrijventerreinen mooier en levendiger maken. Stel je voor: je eigen grondstof verbouwen met een mooi duurzaam reclamebord erbij en een beetje natuur rondom je bedrijf. Mooi toch?

Beton met een lage ecologische voetafdruk (MKI-waarde) en hoge technische prestaties
Samen met de TU Eindhoven heeft Vibers ervoor gekozen gedegen onderzoek en ontwikkeling te doen in een tweejarig project. De eerste werken zijn met succes uitgevoerd. Nu zijn wij klaar om samen met onze partner Sterringhart ook voor jouw project een lagere ecologische footprint te realiseren.

Vibers beton is leverbaar voor een breed palet aan toepassingen in de openbare ruimte. Denk aan betonnen straatstenen en -tegels, trottoirbanden en prefab-beton zoals bankjes en wanden. Alle betonnen straatstenen en overige objecten voor de buitenruimte zijn direct bij onze partner Sterringhart te bestellen. Change the script. Join the vibe.

Toepassingen

Objecten in de buitenruimte

Modulaire bankjes

Betonstenen

Betonbanden

Zij maken het met Vibers


Maasboulevard 100

3063 NS Rotterdam

Tel. 010-8404610

KVK 54617073

Volg ons

  • Worldwide Patent Pending WO 2018182419